Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.8MB

e-Škole iz perspektive STP-a

Kao nastavnici Informatike/Računarstva i kao osobe zaposlene na funkciju Stručnjaka za tehničku podršku te kao redoviti sudionici CUC konferencije primijetili smo kako je eŠkole program predstavljen samo iz perspektive onih koji su ga osmislili, ali ne iz pogleda onih koji ga u konačnici provode. Kroz interaktivno izlaganje predstaviti će se, na pomalo šaljiv način, sve ono s čime se stručnjaci za tehničku podršku susreću, od banalnog ka složenijim problemima.

S obzirom da se zgrada naših škola proteže na cca 10000 m2 te da je premrežena sa otprilike 6 km mrežnog kabela i 20 mrežnih ormara, često puta problem poput „nemogućnosti spajanja na mrežnu opremu“ nekoga od kolega otkriva puno veći problem. S obzirom da je ravnateljima/školama pomoć oko računalne opreme potrebna u realnom vremenu, funkciju STP-a u školama češće obavljaju nastavnici Informatike/Računarstva nego vanjske firme. Time se dolazi do preopterećenosti istih jer najčešće kolege nastavnici a ni sami ravnatelji ne znaju razdijeliti opseg poslova kojima je STP zadužen. Današnji stručnjaci za tehničku podršku dio su vremena u kojem još uvijek postoji generacije starijih koji se „boje“ tehnologije i onih koji neka znanja imaju. Prezentacijom koja će na ovom izlaganju biti dana prikazati će se fotografije „rješavanja“ problema s računalnom i mrežnom opremom od strane kolega nastavnika. Najčešće se radi o rješenjima koja su donijela samo štetu, a ne i korist.

Prikazati će se i ozbiljniji problemi poput hakarskih napada i ostajanja bez internetskog pristupa na duže vrijeme, nastajanje petlji unutar tako glomazne računalne mreže i njihovo rješavanje uz pomoć CARNET-ovog helpdeska i njegovih tehničara.

Ivan Milardović
Gimnazija dr. Mate Ujevića Imotski
Croatia

Rođen u Imotskom davne 1987. godine. Po struci magistar informatike i tehnike. Oženjen, otac troje djece. Zaposlen u prosvjeti posljednjih devet godina.

Pere Lončar
Obrtničko-industrijska škola u Imotskom
Croatia

Rođen u Imotskom, ima 41 godinu. Diplomirao na Sveučilištu u Splitu na Odjelu za stručne studije. Otac troje djece, oženjen. Više od 10 godina u prosvjeti.

Miro Rako
Ekonomska škola Imotski
Croatia

Rođen u Splitu. Ima 34 godine. Po struci magistar edukacije informatike i tehnike. Zaposlen u prosvjeti 8 godina.

Potrebno predznanje: upoznatost sa aktivnostima iz programa eŠkole

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC