Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
19.1MB

Izrada 3D modela u aplikaciji Tinkercad

Na radionici "Izrada 3D modela u aplikaciji Tinkercad" polaznici će se upoznati s radom u aplikaciji metodom od jednostavnog prema složenijem. Na početku radionice polaznici će se uključiti u razred koji će predavači unaprijed kreirati. Predavači će zatim polaznicima prezentirati radno okružje Tinkercada i osnovne vrste oblika te načine upravljanja radnom površinom i promjene načina prikaza modela. Zatim slijedi prezentiranje osnovne manipulacije oblicima: pomicanje oblika po ravnini i vertikalno pomicanje, promjena veličine, rotacija, grupiranje. Nakon prvog dijela radionice polaznici bi se trebali samostalno služiti osnovnim alatima u aplikaciji Tinkercad. U drugom dijelu radionice će polaznici uz vodstvo predavača prijeći na stvaranje uzoraka pomoću dupliciranja. Najprije će polaznici dupliciranjem oblika stvarati jednostavne nizove, a nakon toga od jednostavnih nizova kreirati složenije modele. S obzirom da je radionica namijenjena prije svega učiteljima i nastavnicima, na kraju radionice predavači će sudionicima pokazati i kako primijeniti aplikaciju Tinkercad u nastavi: kako kreirati učiteljski račun, kreirati razred i dodati učenike, te skrenuti pažnju na ostale korisne značajke Tinkercada kao što su već pripremljene lekcije i projekti koji se mogu upotrijebiti u nastavi. Ostvarenost ishoda će predavači provjeriti jednim zadatkom koji će polaznici raditi samostalno, a u kojem će biti objedinjene sve tehnike rada u Tinkercadu o kojima je bilo riječi u radionici. S obzirom da radionicu održava dvoje predavača, jedan od predavača će uvijek biti dostupan polaznicima za podršku u slučaju poteškoća a ujedno će i pratiti ostvarenost ishoda kod polaznika. Na kraju će polaznici ispuniti anketni upitnik u kojemu će svatko za sebe procijeniti ostvarenost ishoda, ocijeniti radionicu te dati eventualne prijedloge i sugestije.

Dino Arbula
Osnovna škola Zamet Rijeka
Croatia

Dino Arbula profesor je filozofije i informatike. Diplomirao je 2010. na Filozofskom fakultetu u Rijeci te od tada radi kao nastavnik informatike. U OŠ Zamet Rijeka zaposlen je od 2016. godine. Osim redovne nastave informatike vodi i dodatnu nastavu programiranja te izvannastavnu aktivnost robotike te razne IoT projekte. Zaljubljenik je u tehnologiju i primjenu iste u svrhu poboljšanja kvalitete života.

Maja Tomičić Marušić
Osnovna škola Zamet Rijeka
Croatia

Maja Tomičić Marušić je profesorica njemačkog jezika i informatike. Diplomirala je 2008. na Filozofskom fakultetu u Rijeci a nakon toga radno iskustvo stjecala u školskom sustavu i izvan njega: kao nastavnica njemačkog jezika u osnovnim i srednjim školama i ustanovama za obrazovanje odraslih te kao prevoditeljica za njemački jezik. Kada se 2018. zaposlila u OŠ Zamet u Rijeci, nakon dužeg vremena ponovno se vratila u svijet informatike. Predaje informatiku u nižim i višim razredima, vodi dodatnu nastavu i izvannastavne aktivnosti iz informatike, te izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj. Poučavajući učenike i sama nastavlja puno učiti.

Potrebno predznanje: Osnove rada na računalu

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC