Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.9MB

Virtual tour for free

Cilj izlaganja je demonstracija procesa izrade virtualne šetnje kroz školu. Polaznicima će biti prezentirani uređaji i pomagala (kamera Insta360 One X2, tripod, mobilni uređaj…) koji su za potrebe ovoga rada dobiveni na posudbu i besplatni alati za obradu i prilagodbu fotografija (Insta 360 mobilna aplikacija, Insta 360 Studio, Gimp), a u konačnici postavljanje fotografija i sama izrada i objavljivanje virtualne šetnje koristeći online platformu WeboBook, te ugrađivanje virtualne šetnje na web stranicu. Kroz izlaganje polaznici će imati priliku dobiti savjete o potrebnim uvjetima za fotografiranje, a demonstrirat će se postupci montiranja kamere na tripod i postavljanje kamere za HDR fotografiranje, oblikovanja i prilagodbe 360 fotografija koristeći dostupne i besplatne alate, povezivanja i upravljanja kamerom putem odgovarajućeg mobilnog uređaja, prebacivanja fotografija sa memorijske kartice na PC računalo. Prezentirat će se postavljanje uređenih fotografija u alat WeboBook, oblikovanje scenarija virtualne šetnje definirajući sve potrebne karakteristike kao što su startne pozicije, hotspotovi i njihove mogućnosti, te ostale mogućnosti koje ne nude u alatu za izradu virtualnih šetnji. Nakon izrade virtualne šetnje bit će prikazano njeno objavljivanje i generiranje koda, te integracija i postavljanje virtualne šetnje na web stranicu. Također, bit će objašnjen postupak izrade besplatne web stranice u alatu Google Sites. Projekt izrade virtualne šetnje kompleksan je i skup, no svrha ovog izlaganja je pokazati da se uz ambiciju, trud i volju može kreirati besplatna virtualna šetnja. Virtualna šetnja školom vrata škole otvara širem građanstvu i svim posjetiteljima školske web stranice na kojoj će virtualna šetnja biti integrirana. Učenici osmih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji prilikom odabira željene srednje škole i usmjerenja imat će prilike kroz virtualnu šetnju prošetati školom, vidjeti praktikume i specijalizirane učionice, te se lakše odlučiti o svom odabiru.

Iva Ipšin
Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad
Croatia

Nastavnica informatike i računalstva u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić Grad od 2005. godine, a od 2017. godine je promovirana u profesora mentora. Voditeljica je informatičkih učionica i informatičkog kabineta, uređivačica školske web stranice, te školskog Youtube kanala, te održava i ažurira školsku online platformu za učenje na daljinu kroz Google Classroom. Od ulaska škole u pilot projekt e-Škole sudjeluje kao koordinator projektnih aktivnosti, a uključuje se sa učenicima u razne projekte i aktivnosti kao što su Dan sigurnijeg interneta, Dane medijske pismenosti, CodeWeek, Hour of Code, natjecanje Dabar i sl. Član je školskog promotivnog tima na projektu Regionalni centar kompetentnosti Industrija 4.0.

Potrebno predznanje: Napredno korištenje računala i interneta

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC