Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
17.5MB

Awareness campaigns kao inovativni način poučavanja

Awareness kampanje su vrlo čest način promoviranja ideja ili isticanja problema društva koje želimo riješiti. Njihovom provedbom aktivni sudionici prenose svoje ideje i informacije lokalnoj zajednici i šire, s ciljem osvješćivanja određenog problema. U školama nastojimo prenijeti kritički stav i aktivizam na učenike, svjesnost da i sam individualac svojim ponašanjem može utjecati na pozitivne promjene u društvu. Awareness kampanje se vrlo rijetko primjenjuju u školama, a savršene su za postizanje ovog cilja.

Kroz aktivnosti Erasmus+ projekta OŠ Pantovčak, usko vezanog uz problem onečišćenja i mikroplastike te aktivnom primjenom awareness kampanja, nastoji se utjecati na mijenjanje svijesti učenika i stava prema okolišu, prikazat ćemo sve korake u osmišljavanju i provedbi kampanje s naglaskom na sve prednosti i moguće probleme pri njezinoj provedbi te digitalne alate i uratke koji podupiru kampanju(Canva, Tik Tok, video editor, podcast, flashmob).

Pokazat ćemo transfer znanja i vještina učenika osnovne na učenike srednje škole kroz aktivnosti awareness kampanje što u praksi često ne provodi. Predstavit će se aktivnosti kampanje učenika Srednje škole Bedekovčina provedene kroz projekte i nastavu računalstva vezanu uz korištenje medija i utjecaj mobitela na kvalitetu života mladih. Predstavit ćemo probleme na koje smo nailazili vezane uz organizaciju, motivaciju učenika i vremenski zahtjevne aktivnosti.

Vjerujemo da će sudionici prepoznati provedbu awareness kampanja kao efikasnu metodu rada i novi pedagoški pristup za osvješćivanje učenika te da će ju vrlo rado primijeniti na nove teme u okviru svog rada kako bi aktivizam postao dio osobnosti mladih naraštaja.

Metoda provedbe awareness kampanja se pokazala odličnom u Erasmus+ projektima te je Europska komisija zbog ovog inovativnog načina poučavanja stavila projekt “Sustainability- everyone’s responsibility” u uži izbor za European Innovative Teaching Award nagradu te vjerujemo da će biti zanimljiva i primjenjiva i našim kolegama.

Danijela Takač
Osnovna škola Pantovčak
Croatia

Danijela Takač je profesor fizike, tehničke kulture i astronomije te koordinator Erasmus+ projekata u Osnovnoj školi Pantovčak. Strastveni ljubitelj astronomije i eTwinninga, imenovana za Erasmus + i Universe Awareness ambasadora za RH. Imenovana za NAEC-a (IAU National Astronomy Education Coordinator team) za osnovne škole u Republici Hrvatskoj te je voditelj Nastavne sekcije Hrvatskog Astronomskog društva. Suradnik NCVOO i MZOS-a. Volonterskim radom popularizira astronomiju i STEM među učenicima i djecom vrtićkog uzrasta i učenika nižih razreda OŠ. Redovito se stručno usavršava u Hrvatskoj i EU, aktivno sudjeluje u mnogim međunarodnim konferencijama.

Daniela Usmiani
Srednja škola Bedekovčina
Croatia

Daniela Usmiani, profesorica matematike i informatike u Srednjoj školi Bedekovčina. Kao koordinator aktivno provodim Erasmus + projekte u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i strateška partnerstva iz područja općeg obrazovanja. Od 2018. aktivno surađujem s Agencijom za mobilnost i programe EU kao eTwinning ambasadorica. Smatram da su projektne metode poučavanja ključne za razvoj obrazovnog sustava, pa ih implementiram kako u brojne eTwinning projekte tako i u redovnu nastavu.

Potrebno predznanje: nisu potrebna predznanja

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC