Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
4.2MB

Bookwidgets i matematika se vole

BookWidgets je alat koji učiteljima omogućuje izradu kvizova, križaljki, igrica i sličnih aktivnosti, koristeći neki od preko 40 različitih predložaka. Funkcionalan je na računalima, tabletima i pametnim telefonima. Omogućuje izradu vlastitih interaktivnih lekcija ili edukativnih igara koje pomoću linka ili QR koda jednostavno dijelimo učenicima, a omogućuje i suradnju s drugim učiteljima ili preuzimanje i editiranje tuđih uradaka. Učiteljima matematike pruža mogućnost korištenja matematičkog zapisa, Latexa, izbor gotovih matematičkih predložaka, te posebno dizajnirana pitanja za matematičke sadržaje. Otvara mogućnost da učenici na jednostavan način daju odgovor u obliku matematičkog zapisa. Koristeći predloške iz različitih skupina predložaka svaki oblik rada i u svakom modelu nastave postaje jedinstveno i motivirajuće iskustvo za učenike i učitelje. Alat nam omogućuje izradu jednostavnih kvizova, igara, interaktivnih slika ali i složenije forme poput web questa ili scenarija učenja. Mogućnost ugradnje i drugih sadržaja povećava interaktivnost uradaka. Bookwidgets ima mogućnost povezivanja s Teams-om. Velika prednost u bilo kojem modelu nastave je mogućnost praćenja rada i rezultata u realnom vremenu što možemo pratiti u Bookwidgets aplikaciji ili u Teamsu. Prikazat ćemo primjere dobre prakse na različitim widgetsima s matematičkim sadržajima. Učiteljima će se svidjeti i mogućnost zajedničkog rada na jednom widgetu kao i pridruživanje grupama koje služe za dijeljenje svojih uradaka s drugim učiteljima. Polaznici će steći uvid u korištenje i primjenu BookWidgetsa u nastavi matematike te će se okušati u kreiranju vlastitog uratka u BookWidgetsu. Na kraju radionice polaznici će prezentirati i podijeliti svoj rad. Radionica je namijenjena učiteljima koji žele naučiti koristiti matematički zapis u widgetima(LaTex), upoznati i kreirati matematička pitanja i widgete za matematičke sadržaje, te žele unaprijediti svoju digitalnu pismenost i razvijati kompetencije za 21. stoljeće.

Antonela Matajić
Osnovna škola Rajić
Croatia

Antonela Matajić, učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Matematika. Diplomirala 2005. na Visokoj učiteljskoj školi u Petrinji i od te godine radi u Osnovnoj školi Rajić kao učitelj matematike. Promovirana je u zvanje učitelj mentor. 2013. godine je završila CARNet-ovu E-learning akademiju: Course Design. Dvije godine za redom (2019./2020. i 2020./2021.) dobitnica je nagrade MZO za doprinos razvoju kvalitete odgojno – obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima. Redovito se usavršava na nacionalnim i međunarodnim seminarima, tečajevima i platformama. Održava predavanja, radionice i webinare na školskoj, županijskoj i državnoj razini. Sudjeluje u eTwinning projektima za koje je dobila nacionalne i europske oznaku kvalitete. U svrhu popularizacije matematike i matematičkog načina razmišljanja organizator je matematičkih natjecanja i događanja na razini škole. Dugogodišnji je član i predsjednica Društva naša djeca „Osmijeh“ Rajić gdje je organizirala robotičke radionice, čitaonice, informatičke radionice, kvizove znanja i druga događanja za djecu. Dobitnica priznanja Grada Novske za doprinos poboljšanju kvalitete života zajednice u ulozi volontera. Sudjelovala je u IRIM-ovim projektima STEM revolucija, ProMikro i Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama. Bookwidgets ambasadorica, MIE expert, članica radne skupine za izradu videolekcija iz Matematike za osnovnu školu u sklopu projekta i-nastava.

Dražena Potočki
Osnovna škola Novska
Croatia

Profesorica matematike i fizike Dražena Potočki radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Promovirana je u zvanje savjetnice, i voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za matematiku Sisačko-moslavačke županije. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja. U svrhu popularizacije matematike i matematičkog načina razmišljanja organizator je matematičkih natjecanja i događanja na razini škole. Dio je tima Webučionice, Genially i BookWidgets ambasadorica, MIE expert i Applied Digital Skills ambasadorica. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim usavršavanjima.

Potrebno predznanje: Osnove rada na računalu (OS Windows), uporaba Interneta.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC