Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
25.3MB

eTwinning u STEM-u i struci

eTwinningova projektna nastava uvelike utječe na usvajanje učeničkih znanja i vještina jer provedba eTwinningova projekta kroz nastavu potiče učenike na razvoj kreativnosti, inovativnosti i kritičkog mišljenja uz pomoć digitalne tehnologije. Interaktivnim izlaganjem približit će se suradničke aktivnosti eTwinningova projekta ''Šarene klupe budućnosti'' koji se provodi kroz nastavu Strojarskih konstrukcija, Matematike, Praktične nastave i Poduzetništva, a koji se može implementirati i u druge predmete iz STEM područja i strukovne predmete. Učenici kroz ovaj eTwinningov projekt razvijaju kreativnost i kritički stav prema okolišu te su aktivno angažirani u uređenju okoliša svoje škole. Zajedno s učenicima iz partnerskih škola osmišljavaju novi dizajn klupa, printaju 3D minijature te odabiru materijale klupa i izrađuju klupe tijekom praktične nastave. Rade na promociji novoga proizvoda i izrađuju upute za izradu klupe te kreiraju troškovnik izrade klupa. Promišljaju o uporabi recikliranih materijala kako bi osvijestili važnost njihova korištenja u očuvanju prirode i održivosti. Tijekom interaktivnog izlaganja polaznicima će se pokazati primjena najzanimljivijih suradničkih web alata i metoda koji su korišteni pri provedbi aktivnosti: analiza školskog dvorišta i uočavanje nedostataka i mogućnosti unapređenja postavljenjem novih klupa, proces analiziranja važnosti recikliranja dizajniranjem klupa, izrade troškovnika i cijene gotovog proizvoda te crtanjem u 3D alatu i printom 3D modela prije izrade samoga proizvoda, pa sve do uređenja dvorišta na temelju njihova kritička promišljanja kako naše ideje i inovativni način rada prenijeli u svoje učionice. U okviru interaktivnog izlaganja sudionici će uvidjeti i mogućnosti Twinspace-a, radnog mjesta eTwinningovih projekata, kao i načinima implementacije eTwinningovih projekata u nastavu obzirom da ćemo pokazati kako ih direktno koristiti tijekom projektne nastave.

Ana Marketin-Sedlar
Agencija za mobilnost i programe EU (Strojarska i prometna škola Varaždin)
Croatia

Ana Marketin-Sedlar, strukovna profesorica u Strojarskoj i prometnoj školi iz Varaždina. Budući da većina mojih učenika nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja traži posao, aktivna sam u provedbi eTwinning i Erasmus+ projekata u nadi da ću im pružiti priliku za stjecaje znanja i vještina u međunarodnom okruženju te da ću potaknuti osnaživanje njihovih životnih vještina. Kao eTwinning ambasador rado dijelim svoje znanje, iskustvo i entuzijazam s kolegama jer smatram kako zajedno možemo pripremiti nove generacije za bolju budućnost.

Daniela Usmiani
Agencija za mobilnost i programe EU (Srednja škola Bedekovčina)
Croatia

Daniela Usmiani, profesorica matematike i informatike u Srednjoj školi Bedekovčina. Kao koordinator aktivno provodim Erasmus + projekte u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i strateška partnerstva iz područja općeg obrazovanja. Od 2018. aktivno surađujem s Agencijom za mobilnost i programe EU kao eTwinning ambasadorica. Smatram da su projektne metode poučavanja ključne za razvoj obrazovnog sustava, pa ih implementiram kako u brojne eTwinning projekte tako i u redovnu nastavu.

Potrebno predznanje: nisu potrebna posebna predznanja

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC