Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
33.8MB

Forest Watchers

Forest Watchers dio je projekta Tikveška šuma koji se provodi na školskoj razini. Područje šume Tikveš nalazi se u hrvatskom Podunavlju, nekoliko kilometara od osnovne škole Kneževi Vinogradi. Motivirani pobliže upoznati neposredno okruženje škole, učenici su sudjelovali u aktivnostima projekta Tikveška šuma nazvane Forest Watchers. Učenici su posjetili Tikvešku šumu u pratnji lovca i šumara. Nakon izleta, u neposrednoj stvarnosti, učenici su korištenjem tzv. "storyteller cubes" pisali priče o predstavnicima životinjskog svijeta Tikveške šume. Priče su potom digitalizirane i digitalno obrađene za izložbu pri završetku projekta. Izradili su interaktivni poster iz kojega se uči o životinjama Tikveške šume korištenjem AI tehnologije u obliku aplikacije Google Lens. Zatim, stvaranjem audiovizualne glazbene priče, prema predlošku, učenici su usavršavali vještine digitalne kompetencije (prikupljanje digitalnih objekata, dizajn, snimanje glasova, montaža, objava). Potom, baš kao što se šuma sastoji od drveća, tako se riječi sastoje od dječjih doživljaja nastalih proučavanjem i istraživanjem životinja tijekom ovog projekta. Učenici su u mrežnom alatu WordArt izrađivali slikovne prikaze vlastitim riječima doživljaj šume. Na završnoj izložbi projekta u školskoj knjižnici sastat će se neposredna i proširena stvarnost. Korištenjem aplikacije za proširenu stvarnost učenicima će biti omogućen pogled na šumske životinje koje kao da su odmah pokraj njih.

Ivana Norac
Osnovna škola Kneževi Vinogradi
Croatia

Ivana Norac magistra je informatologije i stručna suradnica školska knjižničarka u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi. U svom radu primjenjuje nove tehnologije i digitalne alate. U školi provodi razne projekte i obilježavanja s naglaskom na toleranciju, međusobno uvažavanje i poštivanje. Pristupom i organizacijom aktivnosti učenicima približava ljubav prema knjizi, čitanju, pisanju i stvaralaštvu.

Dunja Kufner
Osnovna škola Kneževi Vinogradi
Croatia

Dunja Kufner učiteljica je razredne nastave u zvanju savjetnika u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi. Svoju ljubav prema prirodoslovlju prenosi na učenike osmišljavajući i provodeći razne projekte u kojima se učenici susreću s novim tehnologijama i digitalnim alatima.

Potrebno predznanje: Osnovne vještine rada na računalu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC