Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pdf
11.3MB

Otvorenost, pristup, povezanost i identitet u znanosti

Vernesa Smolčić će u predavanju kroz primjere iz svoje karijere i područja astronomije i astrofizike proći kroz važnost otvorenosti, timskog rada i povezanosti u znanosti, programiranju u radu s velikim bazama podataka, te otvorenog pristupa podacima i znanju na svim razinama, naglasivši i važnost svestranih identiteta znanstvenika/ca.

Vernesa Smolčić
PMF, Fizički odsjek
Croatia

Prof. dr. sc. Vernesa Smolčić svjetski je priznata astrofizičarka te redovita profesorica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveno se usavršavala u SAD-u, Njemačkoj i Australiji, a nakon devet godina rada i usavršavanja na najboljim sveučilištima na svijetu vratila u Hrvatsku. Fokus njezinih istraživanja su stvaranje i razvoj galaksija, proučava aktivne galaktičke jezgre, radiogalaksije te izvangalaktičko stvaranje zvijezda. Članica je brojnih međunarodnih kolaboracija, a u nekima od njih je na voditeljskim funkcijama, kao u Cosmic Evolution Survey (COSMOS) te The Ultimate XMM Extragalactic Survey. Između ostalog, koordinatorica je aktivnosti PMF-a vezanih uz Europsku svemirsku agenciju i članica Referentne skupine za Svemir (MZO).

Potrebno predznanje:

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC