Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
4.6MB

Primjena tehnologije u radu s potencijalno darovitim učenicima

Centar izvrsnosti SDŽ ustanova je koja pruža potporu cjelovitom razvoju potencijalno darovite djece i mladih, a naše aktivnosti uključuju osmišljavanje, organizaciju i provedbu programa za učenike, odgojno-obrazovne djelatnike i roditelje. U našim programima i projektima godišnje sudjeluje više od 3000 učenika, 1000 odgojno-obrazovnih djelatnika i 200 roditelja, a tim koji koordinira sve navedeno čini pet djelatnika. Suočeni s ograničenim ljudskim i materijalnim resursima, a u svrhu kontinuiranog održavanja visoke razine kvalitete usluga, izazove s kojima smo se susretali odlučili smo prevladati korištenjem IKT-a. Razvili smo alate koji su olakšali organizaciju i provedbu aktivnosti, a s druge oslobodili kreativni potencijal djelatnika pojednostavljenjem i ubrzanjem poslovnih procesa. Na interaktivnom predavanju predstavit ćemo dva ključna alata koja koristimo u svom radu: aplikaciju MIA koja se koristi u organizacijskom dijelu poslovanja te platformu za učenje na daljinu EDUX koja se koristi za odgojno-obrazovni dio poslovanja. U ovom trenutku, sa aplikacijom MIA provodimo testiranje na uzorku većem od 3000 učenika, njihovih roditelja i učitelja (prijave na testiranje, privole roditelja, rezultati testiranja, šifriranje testnog materijala…), dok putem platforme EDUX godišnje u online okruženju educiramo više od 500 odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj i izvan nje te provodimo nastavu u našim programima. Također, putem EDUXa su u on-line okruženju praćena predavanja na ENTER konferenciji, a konstantno nadopunjujemo sadržaje tako da su dostupni i brojni sadržaji za djecu i mlade: Kangaroo language test, ispiti državne mature (godišnje preko 5000 riješenih testova), More znanja (testovi znanja za učenike osnovne škole) i mnogi drugi. Prednosti korištenja ovih alata s obzirom na velik broj korisnika te na izazove koje nam je donijela pandemija i popularizaciju hibridne i on-line nastave, su nemjerljive. Naravno, postoje i izazovi u izradi i primjeni ovih alata, pri čemu je nužno njihov razvoj promatrati kao proces u kojem se alati neprestano unaprjeđuju i nadograđuju temeljem povratnih informacija korisnika.

Ivica Zelić
Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije
Croatia

Nakon završetka Kineziološkog fakulteta u Splitu dugi niz godina radio je kao profesor i ravnatelj privatne srednje škole te stekao iskustvo u sustavu odgoja i obrazovanja. Bio je prvak Hrvatske u judu, trener i voditelj reprezentacije. Vodio timove u procesu planiranja i provedbi brojnih EU projekata u području sporta, odgoja i obrazovanja te IKT-a. Kao poduzetnik, vodio je kreativni tim razvoja aplikacije za upravljanje NGO-ima koja je danas ima preko 900 korisnika u RH-a. Svoje bogato životno i stručno iskustvo primjenjuje kao ravnatelj CI SDŽ, u čijoj je uspostavi sudjelovao kao voditelj kreativnog tima i koodinator projekta uspostave. Danas, sa svojim timom i brojnim suradnicima uspostavlja model podrške darovitoj djeci i mladima u SDŽ.

Ana Majić
Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije
Croatia

Profesorica psihologije, radni staž započinje kao mlađi asistent na Sveučilištu u Mostaru na Odjelu za psihologiju. Nakon toga je više od deset godina radila kao stručni suradnik psiholog i nastavnik psihologije u osnovnim i srednjim školama. Posljednje tri godine kao stručni suradnik psiholog dio je tima Centra izvrsnosti SDŽ gdje educira nastavnike/mentore za rad sa darovitim učenicima, sudjeluje u razvoju i evaluaciji programa CI SDŽ te znanstveno-istraživačkom radu. Sudjelovala je u više EU projekata u području obrazovanja kroz koje se educirala u izradi kurikuluma temeljenih na ishodima učenja, aktivnim metodama učenja i poučavanja, kao i u području darovitosti. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na temu socio-emocionalnih karakteristika potencijalno darovite djece.

Potrebno predznanje: nije potrebno

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC