Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »

eduroam

eduroam omogućava korisnicima jednostavan i siguran pristup bežičnoj mreži, davateljima usluge pristupa mreži garantira jednostavno i sigurno praćenje rada bežične mreže. Na radionici će biti prikazan način rada eduroama, te način pristupa sa stajališta korisnika, te uspostava s stajališta davatelja usluge.

Dubravko Penezić
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar - Srce
Croatia

Dubravko Penezić je djelatnik Sveučilišnog računskog centra u Zagrebu (Srce) od 2001. godine, te je trenutačno voditelj usluge eduroam.

Kroz svoj rad bavio se pitanjima autentikacije i autorizacije korisnika, kako s stajališta programske podrške, tako i autentikacije na mrežnim uređajima. Autor je nekoliko programskih rješenja iz područja programske podrške za korisnike (eduroam installer, installer.eduroam.hr), metoda testiranja RADIUS infrastrukture (monitor.eduroam.org), te nadzora eduroam mreže (status.eduroam.hr).

Aktivno se bavi pitanjima IoT-a, te prati i primjenjuje najnovije tehnologije i rješenja.

Mijo Đerek
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar - Srce
Croatia

Diplomirao na FER-u, u Srcu radi od 2001. Od početka rada u Srcu bavi se autentikacijsko autorizacijskim sustavima, te razvojem aplikacija. Sudjelovao u razvoju sustava AAI@EduHr i eduroam (kako na nacionalnoj, tako i na globalnoj razini). Trenutno obnaša dužnost voditelja AAI@EduHr.

Potrebno predznanje: opce poznavanje interneta, pozeljno poznavanje mrežnih tehnologija

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC