Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »

Izvanškolske STEM prilike za učenike

„Izvanškolske STEM prilike za učenike“ je zamišljen kao sekcija sa nekoliko sudionika, predstavnika raznih znanstvenih i STEM udruga koje provode vanškolske programe za učenike. Kroz kratka predavanja svaki od sudionika će predstaviti svoje programe, a zatim će slijediti panel na teme zajedničke svima, s fokusom na vlastita iskustva, izazove s kojima se susreću, te planove za budućnost. U sklopu sekcije prezentirati će se Društvo za edukaciju van okvira (EVO), Znanstveni-edukacijski centar Višnjan, Istraživački centar mladih Zagreb, Udruga Mladi nadareni matematičari te ŠUZA - FER-ov program popularizacije znanosti.

Una Pale
Swiss Federal Institute of Technology Lausanne
Switzerland

Una Pale rođena je u Zagrebu 1992 godine. Završila je Fakultet elektrotehnike i računarstva 2011. godine te je upisala doktorat u Švicarskoj na Federalnom institutu za tehnologiju u Lausanni. Trenutno radi kao doktorand, a u paraleli u vodstvu je udruge Penkala već nekoliko godina. Od fakultetskih dana bavi se znanstvenim radom i popularizacijom znanosti u sklopu raznih udruga te vođenja projekata. U slobodno vrijeme je u planinama.

Lucija Relić
Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić", PMF Zagreb
Croatia

Studentica diplomskog studija Matematička statistika na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine predsjednica udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" koja okuplja ambiciozne volontere, bivše natjecatelje iz matematike, posvećene pripremama nadarenih učenika za natjecanja i popularizaciji matematike. Također, aktivan član udruge, sudjeluje u organizaciji matematičkih ljetnih kampova i zimskih škola, priprema predavanja za učenike u Zagrebu i Osijeku te održava popularizacijske radionice. Na fakultetu redovan demonstrator iz raznih kolegija. Bivša natjecateljica iz matematike, fizike i hrvatskog jezika, sudionica natjecanja International Junior Science Olympiad te kao učenica polaznica kampova u organizaciji udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić".

Mislav Brnetić
Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić", PMF Zagreb
Croatia

Student preddiplomskog studija Matematika na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 2020. godine je dopredsjednik udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić". Kao član udruge redovito priprema i održava predavanja za učenike srednjih škola iz natjecateljskih tema u Zagrebu, Osijeku i Splitu, sudjeluje u organizaciji Ljetnog kampa i Zimske škole matematike, natjecanja u organizaciji udruge, popularizacijskih radionica te ostalih aktivnosti. Također je mentor učenicima na natjecanjima iz matematike na nacionalnoj razini. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja redovito je sudjelovao na državnoj razini natjecanja iz matematike i informatike.

Tomislav Jagušt
UniZG, FER
Croatia

Tomislav Jagušt je diplomirao i doktoriran na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje je trenutno i zaposlen kao docent. Sudjelovao je u izvođenju nastave iz kolegija vezanih uz programiranje i programsko inženjerstvo i baze podataka. Područja znanstvenog rada su mu računalom podržano obrazovanje i uporaba mobilnih tehnologija u obrazovanju. Bio je voditelj je edukacijskih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE, suvoditelj FER-ovog programa popularizacije znanosti ŠUZA, suradnik na nekoliko projekata iz područja računalom podržanog obrazovanja i popularizacije STEM područja, mentor robotike u Centru za poticanje darovitosti djeteta "Bistrić", te redoviti sudionik raznih popularnoznanstvenih događanja. Na užas svoje supruge skuplja stara (mehanička i elektronička) računala i igraće konzole.

Ana Sović Kržić
Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Croatia

Doc. dr. sc. Ana Sović Kržić docent je na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Sudjelovala je na više od 15 domaćih i međunarodnih znanstvenih projekata. Voditeljica je projekta „Transformacija robota u edukacijsko sredstvo“ (Hrvatska zaklada za znanost), Erasmus+ projekata „RoboGirls“ i “RobotTheater” te partner na Erasmus+ projektu „STEM in action“. Objavila je više od 25 članaka u časopisima i zbornicima s međunarodnih konferencija u području znanosti o podacima, e-učenja i edukacijske robotike. Suvoditelj je programa popularizacije znanosti FER-a „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“. Organizator je i voditelj Ljetnog robotičkog kampa „Petica“ Ivanić-Grad za učenike osnovnih i srednjih škola. Mentor je srednjoškolskim ekipama na međunarodnim i svjetskim robotičkim natjecanjima, između ostalog: FIRST GLOBAL Challenge (u četvrtfinalu između 155 država svijeta, Mexico City 2018.) i World Robot Olympiad (Gyor, 2019). Predsjednica je Hrvatskog robotičkog saveza. Nagrađena je Državnom nagradom za tehničku kulturu Faust Vrančić 2013. godine, nagradom FER-a „Roberto Giannini“ za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima 2018. godine, te Državnom nagradom za znanost 2019. godine.

Mario Borna Mjertan
UniZG, PMF-MO
Croatia

Mario Borna Mjertan student je matematike na PMF-MO i web inženjer u Infinumu. Bavi se popularizacijom znanosti kao voditelj projekta Znanstvenik u meni i kroz Društvo za edukaciju van okvira, pišući za blog Ljetne škole znanosti i radeći na radionicama unutar projekta Korak u znanost.

Marko Radolović
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Croatia

Marko Radolović je student 2. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Član je Istraživačkog centra mladih od 2019. godine. Glavni interesi su mu popularizacija fizike, elektronika te 3D modeliranje i printanje.

Petar Čuček
Znanstveni edukacijski centar Višnjan
Croatia


-

Magdalena Živković
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Croatia

Magdalena Živković je studentica fizike na PMF-u u Zagrebu. Od 2019. bavi se popularizacijom fizike u sklopu Istraživačkog centra mladih.

Potrebno predznanje:
-

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC