Skip to main content
CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu - postdigitalna znanost i obrazovanje / CUC2022: Opening up in a closed world - postdigital science and education

Cijeli program »

Roboti napadaju! STEAM-C obrazovanje u vrtićima i razrednoj nastavi

U ovom interaktivnom predavanju govorit će se o računalnom razmišljanju i važnosti razvoja ove vještine kod djece predškolske i osnovnoškolske dobi. Bit će prezentirane igre i vježbe koje potiču razvoj računalnog i algoritamskog razmišljanja, od igara koje su potpuno "unplugged" tj. ne zahtijevaju nikakav tehnički uređaj, pa do primjera iz prakse, u kojima su korišteni neki od postojećih obrazovnih robota.

Marica Rusan
University of Zagreb Faculty of Teacher Education
Croatia

Tomislav Jagušt diplomirao je i doktorirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje je trenutno i zaposlen. Sudjelovao je u izvođenju nastave iz kolegija vezanih uz programiranje i programsko inženjerstvo te baze podataka. Područja znanstvenog rada su mu računalom podržano obrazovanje, uporaba mobilnih tehnologija u obrazovanju te igrifikacija nastave. Bio je voditelj edukacijskih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE, suvoditelj FER-ovog programa popularizacije znanosti ŠUZA, suradnik na nekoliko projekata iz područja računalom podržanog obrazovanja i popularizacije STEM područja, mentor robotike u Centru za poticanje darovitosti djeteta "Bistrić", te redoviti sudionik raznih popularnoznanstvenih događanja. Na užas svoje supruge skuplja stara (mehanička i elektronička) računala i igraće konzole.

Lucija Šogorić
University of Zagreb Faculty of Teacher Education
Croatia

...

Tomislav Jagušt
University of Zagreb, faculty of Electrical engineering and Computing
Croatia

...

Potrebno predznanje: n/a

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2021 Zakon Group LLC